- 3 skodelice lubenice
- 1/2 kumare
- 1/2 limete
Sočenje lubenice | Kako to narediti | Recepti
Lubenice so sadje, ki ga je morda najlažje sočenje. S tako visoko vsebnostjo soka lahko lubenice učinkovito sočite v kateri koli vrsti sokovnika.
Kako iztisniti sok iz lubenice?
- Lubenica se zlahka soči v kateri koli vrsti sokovnika. Razlika je le v izkoristku in kakovosti soka. Počasni sokovniki bodo naredili sok najboljšega okusa in dali največji donos. Najboljši rezultati so pri horizontalnih in vertikalnih sokovnikih z enim polžem.
- Pred sočenjem ne pozabite odstraniti skorje.
- Lubenici ni treba odstraniti semen. Sokovnik bo to samodejno naredil namesto vas in jih poslal v posodo za kašo.
- Sočenje je odlično za lubenice, ki niso tako sladke. Tudi če lubenico udarite ali preverite barvo, včasih dobite lubenico, ki je nekoliko mehka. Sočenje bo koncentriralo sladkorje in naredilo slajši okus.
- Sok lubenice je dober vir železa, fosforja, cinka, magnezija, folne kisline ter vitaminov A in C.
- Sok lubenice čisti ledvice, pomaga pri težavah s sečili, protinu, artritisu, celulitu, zaprtju in visokem krvnem tlaku.
Lubenična hidracija
Tropska lubenica
- 3 skodelice lubenice
- 1 limona
- 1/2 skodelice kokosove vode (vmešajte po sočenju)
Osvežilec iz lubenice in mete
- 4 skodelice lubenice
- 1 limeta
- nekaj listov mete (po okusu)
Limona lubenica
- 4 skodelice lubenice
- 1 limona
Rabarbara lubenica
- 2 skodelici lubenice
- 1 hruška
- 1 skodelica rabarbare
# 1 Sokovniki z dvojnim zobnikom: To so najboljši sokovniki za listnato zelenjavo, dajejo največji donos in se sami hranijo z zelenjem. Vendar pa so dragi in bolj zapleteni za sestavljanje in čiščenje.
# 2 Sokovniki z enim vijakom: To so najbolj priljubljeni sokovniki za listnato zelenjavo. Ne morejo se primerjati po izkoristku s sokovniki z dvojnim zobnikom, vendar pa o cenejši ter so enostavni za uporabo in čiščenje.
# 3 Ročni sokovniki: Ti imajo na splošno podoben donos kot sokovniki z enim vijakom. So dobri za zelenjavo in naredijo visokokakovosten sok. So tudi poceni. Vendar pa zahtevajo ročno vrtenje in niso primerni za nekatere vrste pridelkov.
# 4 Centrifugalni sokovniki: ti sokovniki z visokimi vrtljaji so popolnoma neprimerni za zelišča in listnato zelenjavo. Donos bo zanemarljiv, če sploh bo kaj.