sso

Vaše izkušnje s svežimi sadnimi in zelenjavnimi sokovi

Če vam je katera izmed zgodb všeč, vas prosimo, da glasuje zanjo. To bo trajalo le nekaj sekund, bo pa vsekakor razveselilo avtorja zgodbe. Hvala!

Zdravi sokovi

Sem tik pred nakupom svojega sokovnika. Do sedaj sem uporabljala prijateljevega in zdravi sokovi so me prepričali, da je nakup sokovnika naložba v zdravje.. Pozna kdo boljšo naložbo? Jaz ne!
Pokaži celo zgodbo Skrij celo zgodbo
Avtor: Polona

Lažja in bolj zdrava

Zaradi vse večjih zdravstvenih težav sem bila primorana nekaj spremeniti v svojem življenju. Odločila sem se za malo več gibanja in 21-dnevni post s sadnimi in zelenjavnimi sokovi. V tem času se mi je zdravstveno stanje bistveno izboljšalo, imam veliko več energije in 10 kg manj. Pri tem mi je bil sokovnik v veliko pomoč.
Sokovi so všeč vsem družinskim članom in ga pridno uporabljamo.
Otroci obožujejo tudi sveže pripravljene domače testenine.
Pokaži celo zgodbo Skrij celo zgodbo
Avtor: Nataša

Živa hrana

Iz zdravstvenih razlogov sem še dolgo odločala za nakup sokovnika. Želela sem sokovnik pri katerem bi bil izkoristek čim večji. Potrebovala sem ga zaradi odločitve za post in s tem za čiščenje telesa. Z nakupom sem zadovoljna.
Andreja
Pokaži celo zgodbo Skrij celo zgodbo
Avtor: Andrejka

KVANTNA MEHANIKA IN SVEŽI SOKOVI

Tudi jaz sem začel razmišljati o svojem življenju, ko sem dobil maligni melanom. 5 krat se je ponovil in še le petič mi je postalo jasno, da moram temeljito spremeniti odnos do svojega zdravja. Postal sem vegan in jem v glavnem presno sadje in zelenjavo. Sokovi so ključni, saj ko si bolan nimaš dovolj encimov in mikroelementov. Ampak, ta moj mehanicistično odnos do telesa se je bistveno spremenil, ko so mi se odprla vrata v kvantno mehaniko. Dejansko smo vsi mi nesnovni in smo frekvence. Naših 5 bilionov celic komunicira s frekvencami in zato delujejo tako usklajeno. Vnos procesirane in ne sveže hrane povzroča motnje v delovanju organov in dejansko spreminja frekvence specializiranih celic posameznih organov. Zato je najboljši vnos svežega sadja, zelenjave in svežih olj, ki so polna "prane" ali "oblakov fotonov" (eno in drugo nam pošilja Sonce). Zato je takšno sadje, zelenjava ali olje, "živo" in izboljšuje usklajevanje med celicami, saj jim omogoča povrnitev na "zdravo frekvenco". Vsak dan porabim 2 kg sveže zelenjave in sadja, da naredim svež korenčkov sok z jabolko, solato, pomarančo, limono ali rdečo peso... Brez sokovnika bi vsak dan zelo težko pojedel takšne količine sveže zelenjave ali sadja. Prav tako pripravljam sveže laneno olje, ki je velik vir fotonov.
Prav, zato sem se pred leti odločil za nakup sokovnika in mi ni žal. Zdrav sem in vitalen!
Pokaži celo zgodbo Skrij celo zgodbo
Avtor: Darko

Zelenjavni sok v življenjski slog

Avtoimunske bolezni me dajejo že od malih nog. Izboljša ali poslabša se glede na prakticiran življenjski slog - najbolj vplivajo stres, gibanje in predvsem hrana. Po porodu se mi je zdelo najhujše. Tu so me vrgli še hormoni in zapleti. Vnetja so se mi selila po telesu, dokler nisem od pretirane rabe antibiotikov razvila še alergije na penicilin. In kmalu zatem še na lateks (rokavice za čiščenje). In že obstoječe alergije na hišni prah, pršico, cvetni prah, živalsko dlako ...so se mi tako poslabšale, da kljub preizkušanju vseh možnih (tudi farmakoloških) zdravil že več kot 2 leti nisem mogla dihati skozi nos, saj sem imela kronično vneto, nabreklo in razdraženo sluznico. Bila sem na bioresonanci, pri bioenergetiku, poskusila sem s homeopatijo ... Večjih uspehov ni bilo. Začela sem razmišljati. Bolezen je drag 'šport'. Za manjše izboljšave sem porabila velike vsote in kmalu je učinek izzvenel. To me je vezalo v odvisnost od plačljivih terapij, pri čemer je raslo nezadovoljstvo, saj so bila izboljšanja tako majhna in hitro minljiva. Spoznala sem, da hitrih rešitev ni. Da bom morala spremeniti življenjski slog. Ker je težko prenašati vse prepovedi (ne sladkorja, ne mleka, ne kruha, ne konzerv ...), sem se skušala osredotočiti na povečanje vnosa sveže zelenjave (čemur smiselno sledi zmanjšanje ostalega). Glede tega se vsi strokovnjaki strinjajo - da je zdravo pojesti veliko zelenjave. Ni se pa strinjal moj apetit in tudi časa mi je zmanjkovalo za pripravo. K sreči so počasi začele do mene prihajati informacije o sočenju zelenjave. Kmalu sem preizkusila kako s kozarcem soka popiti skledo zelenjave. Včasih so okusi res neprijetni (grenko, ostro, pekoče), ko vržem v sokovnik vse, kar zraste na vrtu (radič, zelje, ohrovt, brokoli ...), a sem se navadila potrpeti nekaj požirkov za osvežujoč učinek, ki sledi. Imam več energije, prebava mi dobro služi, manj je jutranje otečenosti in tu in tam, že lahko zadiham skozi nos.
Pokaži celo zgodbo Skrij celo zgodbo
Avtor: Daša

Glasujte za to zgodbo

Avtor:
Zapri okno
Skupaj 20 zgodb
###message