sso

Vaše izkušnje s svežimi sadnimi in zelenjavnimi sokovi

Če vam je katera izmed zgodb všeč, vas prosimo, da glasuje zanjo. To bo trajalo le nekaj sekund, bo pa vsekakor razveselilo avtorja zgodbe. Hvala!

KVANTNA MEHANIKA IN SVEŽI SOKOVI

Tudi jaz sem začel razmišljati o svojem življenju, ko sem dobil maligni melanom. 5 krat se je ponovil in še le petič mi je postalo jasno, da moram temeljito spremeniti odnos do svojega zdravja. Postal sem vegan in jem v glavnem presno sadje in zelenjavo. Sokovi so ključni, saj ko si bolan nimaš dovolj encimov in mikroelementov. Ampak, ta moj mehanicistično odnos do telesa se je bistveno spremenil, ko so mi se odprla vrata v kvantno mehaniko. Dejansko smo vsi mi nesnovni in smo frekvence. Naših 5 bilionov celic komunicira s frekvencami in zato delujejo tako usklajeno. Vnos procesirane in ne sveže hrane povzroča motnje v delovanju organov in dejansko spreminja frekvence specializiranih celic posameznih organov. Zato je najboljši vnos svežega sadja, zelenjave in svežih olj, ki so polna "prane" ali "oblakov fotonov" (eno in drugo nam pošilja Sonce). Zato je takšno sadje, zelenjava ali olje, "živo" in izboljšuje usklajevanje med celicami, saj jim omogoča povrnitev na "zdravo frekvenco". Vsak dan porabim 2 kg sveže zelenjave in sadja, da naredim svež korenčkov sok z jabolko, solato, pomarančo, limono ali rdečo peso... Brez sokovnika bi vsak dan zelo težko pojedel takšne količine sveže zelenjave ali sadja. Prav tako pripravljam sveže laneno olje, ki je velik vir fotonov.
Prav, zato sem se pred leti odločil za nakup sokovnika in mi ni žal. Zdrav sem in vitalen!
Pokaži celo zgodbo Skrij celo zgodbo
Avtor: Darko

Zelenjavni sok v življenjski slog

Avtoimunske bolezni me dajejo že od malih nog. Izboljša ali poslabša se glede na prakticiran življenjski slog - najbolj vplivajo stres, gibanje in predvsem hrana. Po porodu se mi je zdelo najhujše. Tu so me vrgli še hormoni in zapleti. Vnetja so se mi selila po telesu, dokler nisem od pretirane rabe antibiotikov razvila še alergije na penicilin. In kmalu zatem še na lateks (rokavice za čiščenje). In že obstoječe alergije na hišni prah, pršico, cvetni prah, živalsko dlako ...so se mi tako poslabšale, da kljub preizkušanju vseh možnih (tudi farmakoloških) zdravil že več kot 2 leti nisem mogla dihati skozi nos, saj sem imela kronično vneto, nabreklo in razdraženo sluznico. Bila sem na bioresonanci, pri bioenergetiku, poskusila sem s homeopatijo ... Večjih uspehov ni bilo. Začela sem razmišljati. Bolezen je drag 'šport'. Za manjše izboljšave sem porabila velike vsote in kmalu je učinek izzvenel. To me je vezalo v odvisnost od plačljivih terapij, pri čemer je raslo nezadovoljstvo, saj so bila izboljšanja tako majhna in hitro minljiva. Spoznala sem, da hitrih rešitev ni. Da bom morala spremeniti življenjski slog. Ker je težko prenašati vse prepovedi (ne sladkorja, ne mleka, ne kruha, ne konzerv ...), sem se skušala osredotočiti na povečanje vnosa sveže zelenjave (čemur smiselno sledi zmanjšanje ostalega). Glede tega se vsi strokovnjaki strinjajo - da je zdravo pojesti veliko zelenjave. Ni se pa strinjal moj apetit in tudi časa mi je zmanjkovalo za pripravo. K sreči so počasi začele do mene prihajati informacije o sočenju zelenjave. Kmalu sem preizkusila kako s kozarcem soka popiti skledo zelenjave. Včasih so okusi res neprijetni (grenko, ostro, pekoče), ko vržem v sokovnik vse, kar zraste na vrtu (radič, zelje, ohrovt, brokoli ...), a sem se navadila potrpeti nekaj požirkov za osvežujoč učinek, ki sledi. Imam več energije, prebava mi dobro služi, manj je jutranje otečenosti in tu in tam, že lahko zadiham skozi nos.
Pokaži celo zgodbo Skrij celo zgodbo
Avtor: Daša

Hujšam

Stara sem 73 let. Večji del življenja se borim z odvečnimi kilogrami. Začelo se je po ločitvi. Poslabšalo se je po upokojitvi. Teža mi je nihala ob nešteto dietah. Včasih kilogram dol, praviloma dva nazaj gor. Z leti se nabere. Težko hodim. Obleke so mi hitro pretesne. Sram me je iti v javnost. Premalo se gibam. Tolažim se s hrano. Preveč se obremenjujem s tehtanjem in dietami. Ne morem shujšati. Ne maram ...veliko stvari.
Vnukinja me obiskuje. Pripoveduje mi o filmu o debelem, bolnem Avstralcu, ki je shujšal in ozdravel s sočenjem zelenjave in sadja. Mladi so naivni, si mislim. Pa tudi srčni, opazim. Kupila si je sokovnik in mi začela stiskati zelenjavne sokove. 'Črtaj sladkor in industrijsko predelano hrano!', mi vseskozi ponavlja. Začenjam jo upoštevati. Prebava se mi spreminja. Imam več energije. Trebuh ni več napihnjen. Dodam sprehode, počepe in nekaj vaj, ki se jih spomnim še iz mladosti. Bila sem prvakinja v mnogoboju! Kako sem se lahko tako zapustila?! Vnukinja me spodbuja, da se soočim z zamerami in blokadami iz preteklosti ... Pravi, da brez odpuščanja in sprejemanja ne bo šlo naprej. To me razburi. Zdi se mi krivično! Še bolj živo občutim sovraštvo in bolečino. Spominjam se vseh laži, izgube, bolečine ... Nikoli! Nikoli ne oprostim ...
Čez nekaj dni se začno prazniki. Pri nas je miza vselej bogato obložena z raznimi mesninami, pecivom in pijačo. Vedno je vsega preveč. Kolena mi boleče otečejo. Komaj še hodim. Ne morem na vrt po zelenjavo za sočenje. Praznično jem in počivam. Vnukinja me skuša spraviti na noge. Pristanem na pregled pri zdravnici. 'Putika', pravi. 'Nujno na dieto brez mesa! In dokler se izbruh ne umiri, popijte 2-4 litre zelenjavnih sokov dnevno', mi priporoča. 'Spet zelenjavni sokovi?', se nasmehnem. Usoda, pomislim. Tokrat se polno predam sočenju sokov. 5 kilogramov sem že lažja. Domači pravijo, da sem bolj živa, vitalna. Šparam, da bom od vnukinje odkupila sokovnik. Če zmagam na natečaju, pa ji prispevam za nakup novega. Vam pa želim zdravo in vitalno novo leto!
Pokaži celo zgodbo Skrij celo zgodbo
Avtor: Nada

Življenjska energija

Kombinacija zahtevne službe in novega družinskega člana je poskrbela, da sem trpel zaradi pomanjkanja spanja, posledično pa tudi zaradi izčrpanosti in slabše zbranosti.
Zaradi opaznega slabšanja splošnega zdravstvenega stanja (forme) sva z ženo v vsakodnevno rutino vpeljala določene spremembe, med drugim jutranje pitje svežega zelenjavnega soka (včasih za posladek tudi korenček-jabolko), črtanje procesiranih jedi z jedilnika ter večerno tuširanje z mrzlo vodo.
Razlika je bila očitna in tudi relativno hitra (2-3 tedne). Višja raven energije tekom dneva, boljše psihofizično počutje in boljši videz. Menim, da je pitje zelenjavnih sokov, poleg izogibanja procesirani hrani, najbolj enostaven in hiter ukrep za izboljšanje zdravja in počutja, ki ga lahko brez pretiranega odrekanja ali napora vsakdo vključi v svojo dnevno rutino.
Pokaži celo zgodbo Skrij celo zgodbo
Avtor: Aleš
6
Ocenjevanje zgodb za to obdobje je končano.
Zmagovalec meseca Junij 2016. Čestitamo!

Moj boj proti migreni

Začelo se je leta 2000, ko sem prišla v Ljubljano in začela študirati. Glavobole sem najprej imela na tri tedne, nato na vsakih 14 dni, potem 10 dni, en teden, na koncu že na vsake 5 dni. Govorili so mi, da je to zaradi stresa in študija. Kot pravi perfekcionist, sem se za študij zelo dobro pripravljala in se tudi zelo zavzemala za izpite. Zato so mi govorili, da se preveč sekiram in da to ni dobro za moje zdravje. Temu nikakor nisem verjela, saj so študentska leta eno izmed lepših obdobij v življenju in vsekakor ne tako stresna, da bi mi povzročala vse te težave.

Pri zdravnikih sem prejemala vedno močnejše tablete, od začetnih nalgesinov do končnih sumatriptanov, eletriptanov (Relpax) in celo predloga, da grem na testno zdravljenje z botulinom. Tukaj pa sem končno dala košarico zdravnikom in seveda zavrnila ta absurdni predlog!

Med zdravljenjem s tabletami, sem vedno iskala tudi alternativne načine zdravljenja: bioenergija, akupunktura, bioresonanca, Dumančič, masaže ipd. Nič ni pomagalo. Zapravila pa sem ogromne količine denarja, ampak zdravje nima cene, da bi le delovalo! Nakar sem lansko leto izvedela za nastavitev atlasa (prvo vretence), ki ima velik vpliv na migrene in glavobole. Zdravila sem se pri g. Boštjanu Kuharju v Celju. Terapija in njegovo obširno znanje mi je zelo pomagalo! Izboljšala se mi je drža, vrat se je premikal kot da bi bil podmazan in počutila sem se kot prerojena, polna energije! Pa še 'zrasla' sem za 1 cm na račun popravljene drže. Po prvem tednu glavobola ni bilo, v drugem tednu tudi ne, v tretjem pa se je bolečina na žalost spet pojavila. V tistem obdobju sem še dodatno raziskovala svetovni splet, da bi zadevo zaokrožila v celoto in naletela sem na dokumentarni film Fat, sick & nearly dead. Ogled vsem priporočam, ker je zelo poučen pa tudi neizmerno zabaven (na žalost še ni podnapisov v slovenskem jeziku) in prikaže realno situacijo današnje družbe. Ta film me je tako prepričal, da sem naslednji dan že iskala informacije v zvezi s sokovniki. Po natančnem pregledu vseh testiranj sokovnikov (Youtube) in mnenj na forumih, sem konec januarja nabavila sokovnik Angel pri [http://www.eujuicers.si eujuicers.si {popup}] in od takrat ne mine dan, da ne bi spila sveže pripravljenega soka. Na glavobol pa tud pomislim ne več! Namreč prej sem v denarnici vedno imela tableto proti glavobolu, sedaj pa v lekarne sploh ne zahajam več.

Shujšala sem 5 kg (v nekaj mesecih) in v pasu (moja problematična cona) sem izgubila 7 cm, na bokih in prsih pa 2 cm. Vse to brez kakršnekoli diete! V svoj vsakdan sem samo vključila sokove (v sok dodam chia semena in konopljino ali laneno olje), tako da dopoldan pijem samo to, za kosilo pa pojem v službi normalen obrok. Svojega življenja si enostavno ne predstavljam več brez sokov. Po večini pijem zelene sokove (veliko zelene zelenjave in jabolko za okus). Neverjetno je, koliko pozitivnih pričanj iz vsega sveta dobimo, če le malo pokukamo na internet. Zadeva res deluje! Meni se je namreč življenje povsem spremenilo in sedaj sem pravi zagovornik sočenja! Sokovnik so kupili tudi moji starši (Hurom), ki vsako jutro sočijo zelenje iz svojega vrta. Po dvanajstih letih bitk, lahko sedaj dokončno rečem, da sem končni boj dobila jaz!

P. K.
Pokaži celo zgodbo Skrij celo zgodbo
Avtor: Petra

Glasujte za to zgodbo

Avtor:
Zapri okno
Skupaj 17 zgodb
###message