Največja prednost sokovnikov z dvojnim zobnikom je njihov visok izkoristek, ki je še večji kot pri enovijačnih sokovnikih. Vendar pa je uporaba in čiščenje teh sokovnikov bolj komplicirano kot pri enovijačnih sokovnikih. Zaradi večje kompleksnosti so posledično dražji. Stiskanje soka iz večine sestavin je nekoliko počasnejše kot pri enovijačnih sokovnikih medtem, ko vso listnato zelenjavo, pšenično travo in zelišča potegne sam vase. Pri korenju je potrebna bolj pritiskati s potiskačem, kar je pomembno za vse, ki imajo šibko podlaht ali zapestje. V kolikor želite veliko klorofila potem je sokovnik z dvema zobnikoma sokovnik, ki vam bo dal največ soka v najkrajšem času. Sočenje mehkih sestavin je včasih iziv za sokovnike z dvojnim zobnikom. Sestavine ostajajo dalj časa v bobnu in je zaradi tega potrebna večja potrpežljivost. Tako kot pri vseh horizontalnih sokovnikih velja tudi tu, da lahko pospešimo sočenje z dodajanjem listnate in korenaste zelenjave.