###message

Do zdravja s svežim sokom

Kakšen je pomen svežih sokov?

Naše skupne izkušnje s svežimi sokovi segajo v leto 1992. Dolga leta prijetnih srečevanj z ljudmi iz vseh življenjskih stilov so nas naučila, da je glavni motiv za začetek uživanja svežih sokov - bolezen. Prej na to niti ne pomislimo - in tu tiči problem. Več sadja in predvsem zelenjave v tekoči obliki je tista prava superhrana, odločilen korak za izboljšanje kvalitete življenja in zdravstvenega stanja.

Živimo v času, ko se okrog nas dogajajo velike spremembe v miselnosti in delovanju. Za razumevanje novih idej in konceptov na področju prehrane, zdravja in zdravljenja vam toplo priporočamo ogled naslednjih čudovitih filmov.

Hungry For Change / Lačni sprememb

Ker gre za film, ki osvešča ljudi o nevarnostih, ki so skrite v naši hrani, vam ogled filma toplo priporočamo. Napovednik filma je v angleškem jeziku in brez podnapisov.

Vedno več je ljudi, ki pijejo sveže sokove kot preventivo, kajti razumejo, da odgovor ne leži v zdravlih, da tableta ne reši problema. Sveži sokovi dajejo vašemu telesu, kar potrebuje. Izkušnje iz vseh koncev sveta govorijo same zase. Najbolje pri vsem pa je, da niste odvisni od korporacij, saj si sveže sokove brez problema lahko pripravite vsak dan sami, če le imate pravi pripomoček.

Zdravljenje s svežimi sokovi

Ali ste vedeli, da so na svetu neprofitne organizacije, ki se ukvarjajo z zdravljenjem raka in mnogih drugih bolezni, kot so lupus, diabetes, itd, s pomočjo sadnih in zelenjavnih sokov? Ste vedeli, da kemoterapija in tablete niso edina možnost pri zdravljenju številnih bolezni? Če želite izvedeti več, vam priporočamo, da si ogledate spodnji film. Za več informacij priporočamo obisk strani Gersonovega inštituta.

Poučni in navdihujoči dokumentarci, res vredni ogleda, prikazujejo zgodbe resničnih ljudi, ki so si neverjetno izboljšali kvaliteto življenja s pitjem sokov in zdravimi prehranskimi navadami. 

Za več informacij in možnost nakupa filma obiščite: Fat, sick and nearly dead movie.

Fat, sick and nearly dead / Debeli, bolni in z eno nogo v grobu

Napovednik filma je v angleškem jeziku.

RETHINKING CANCER / Razmislek o raku

Še en zanimiv dokumentarec, ki prikazuje zgodbe petih dolgoročno preživelih rakavih bolnikov, katerih podaljšanje življenja sega od 15 do 37 let (in še raste). Omenjeni ljudje pojasnjujejo, zakaj in kako so šli po drugi poti pri zdravljenju raka, in v enem primeru, Limfne bolezni. Nekateri so bili prisiljeni poiskati alternativne oblike zdravljenja raka, ker klasični način zdravljenja ni uspel - zdravniki, ki so menili, da so storili vse kar je bilo v njihovi moči, so jih dobesedno poslali domov umret.

Drugi so se po dolgem raziskovanju pogumno odločili za nestrupen, naraven način zdravljenja, ker se jim je zdel bolj smiseln, logičen pristop, s katerim se zdravljenje spodbuja z negovanjem, popravljajem in razstrupljanjem telesa. Zavrnili so doktrino, ki podvrže telo strupom, ki povzročajo še večje škodo in stranske učinke, ne da bi reševali osnovni problem.

V filmu nastopajo navadni ljudje, ki so si drznili podvomiti v medicinski model. Poglejte si napovednik v angleškem jeziku. Celoten film RETHINKING CANCER lahko kupite za $19,95 USD na: www.foodmatters.tv

Svež sok proti celemu sadju in zelenjavi

Ko vsakodnevno iztiskamo sok, lahko na primer dobimo hranilne snovi iz celega ananasa. Ali ste kdaj poskusili jesti po en ananas na dan v obdobju enega tedna? Stavim, da bi vam bilo po nekaj dneh ananasa dovolj za naslednjih pet tednov... morda celo let. Prav tako samo z žvečenjem iz korenja ne boste iztisnili vseh hranil, pa če se še tako trudite. Če boste poskusili pojesti vsak dan pol kilograma zelenja, vam bo to vzelo precej časa. Enostavno rečeno, veliko lažje je piti več sadja in zelenjave, kot enako količino pojesti!


Ko uživate sadje, vlaknine zmanjšajo absorpcijo na 17 %, prebava pa traja 3–5 ur. Odstranitev vlaknin s sokovnikom in pitje soka povečata absorpcijo na 68 %, čas prebave pa se zmanjša na 10–15 minut.

480
480

Ko uživate sadje, vlaknine zmanjšajo absorpcijo na 17 %, prebava pa traja 3–5 ur. Odstranitev vlaknin s sokovnikom in pitje soka povečata absorpcijo na 68 %, čas prebave pa se zmanjša na 10–15 minut. (Vir: „I juice for life“ – Hurom recipe book)

Po podatkih Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) večina od nas trpi zaradi pomanjkanja vitaminov (50%) in mineralov (60%).

Pitje sokov, zlasti zelenjavnih, je tudi način, kako vnesti v svoje telo zadostne količine hranil, saj se je vsebnost le-teh v zadnjih desetletjih drastično zmanjšala. To šokantno informacijo je objavil Geigy Pharmakonzern s sedežem v Švici, kjer so leta 1985 izmerili vsebnost vitaminov in hranil v sadju ter zelenjavi. Meritve so nato ponovili v letih 1996 in 2002:

Vir: Geigy Pharmakonzern, Switzerland (1985), Lebensmittellarbor Karlsruhe (1996), Sanatorium Oberthal (2002)

480 (1)
480 (1)

pH ravnovesje

Oglejte si kratek video (v angleščini), ki razlaga, kako deluje ravnovesje pH v telesu:

 

Predstavljajte si, da dan začnete z osvežujočim kozarcem svežega soka ali okusnim zelenim smoothijem (zmešančkom/gostim zelenim sokom). Pri tem ni pomembno, ali imate raje sveže iztisnjen sadni sok, ki ga spijete v postelji, ali pa poživljajoč zelenjavni sok, ki vas oskrbi z energijo za cel dan. Odločilno je, da se vaš dan začne z zvrhanim košem energije.


S pravim sokovnikom lahko v svojo prehrano vnesete bogastvo novih okusov, obenem pa storite tudi nekaj za svoje zdravje, telesno kondicijo in vsesplošno raven energije … ali ni to čudovito?