###message

Ali jih uporabljate le za kuhanje? Čebulo, česen in krompir daste lahko tudi v sokovnik

Letos gripa nima nobene šanse! Preizkusite nenavadne sokove iz čebule in česna ter bolezni se vam bodo že na daleč izognile.

Letos gripa nima nobene šanse!

600 (3)

Preizkusite nenavadne sokove iz čebule in česna ter bolezni se vam bodo že na daleč izognile.

Pogosteje, ko srečujete ljubitelje sokov stisnjenih iz pomaranč, manj srečujete tiste, ki bi si v sokovniku stiskali čebulo. Vendar pa je le-ta netipično enkraten pomočnik pri boju z boleznimi. Poleg čebule bo vaš sokovnik vesel tudi česna in surovega krompirja, vendar pa z nobenim od sokov ne pretiravajte.

 

Sok iz surovega krompirja zmanjšuje krvni tlak in prežene utrujenost

Ali ste vedeli, da je surov krompir bolj zdrav kot kuhan? Vsebuje bogate minerale in vitamine, vendar pa ga ne jejte vsak dan. Naš organizem namreč na takšen krompir ni navajen in lahko povzroči prebavne motnje.
Vendar pa vam en krompir tedensko ne bo škodoval, ravno obratno! Če ga stisnete v sokovniku, ga boste lažje prebavili in v kombinaciji s sokom iz drugih sadežev se boste hitreje navadili na nenavaden okus.
Ali vas je navdušilo stiskanje krompirja v sokovniku? Preberite si o tem cel članek.

 


S čebulo ne pretiravajte, ker vam želodec ne bo hvaležen

Večnamensko zelenjavo lahko uporabite na 120 različnih načinov in eden je prav gotovo stiskanje v sokovniku. Čebulni sok je zdravilo in zato ne pretiravajte z njim. Idealno je ena žlička dnevno, drugače vam lahko škoduje!
Pri pravilni uporabi doziranja čebula znižuje nivo krvnega sladkorja, varuje pri raku na želodcu in svetovna zdravstvena organizacija jo priporoča kot preventivo proti strjevanju žil. Zelo poznani so tudi njeni učinki pri zdravljenju kašlja in prehlada.

 


Očistite si kri in črevesje z enim strokom česna

Niti pri česnu se ne izplača pretiravati, že sama rastlina pred prekomerno porabo opozarja z ostrim smradom. V zdravstvu pa se česen uporablja že več kot 5000 let, saj dezinficira črevo, varuje proti raku in razgrajuje holesterol v krvi.
Torej tudi v primeru česna pomeni manj je več in zato v sokovnik vrzite en strok, maksimalno dva. Da pa se boste po zaužitju zdravega soka znebili neprijetnega smradu iz ust, žvečite svež peteršilj.

 


3 recepti za ubijalce vseh virusov in bakterij

Če želite preizkusiti netradicionalni sok iz čebule, česna in krompirja, vam bodo morda koristili naši recepti. Kot vedno lahko sprostite vajeti vaše fantazije, vendar pa vam že sedaj zaupamo, da če boste zmešali vse tri recepte skupaj, to ne bo v redu. Smo preizkusili na lastni koži…

 

Maskirana čebula
Čebulni sok nima ravno najprijetnejšega okusa in zato priporočamo, da ga kombinirate z drugim sokom. V sokovnik vrzite par jabolk in če vam sok še vedno ne paše, dodajte malce medu.

* 2 jabolki
* ½ čebule

 

Vitaminska bomba
Gripo pogosto spremlja pomanjkanje teka, zato je povečano zaužitje vitaminov več kot dobrodošlo. Če torej niste lačni, si pripravite sok poln vitaminov in ga tekom dneva pijte.

* 2 skodelici paradižnika češnjevec
* 1 strok česna
* 1 paprika

 

Tekoče kosilo
V naš priljubljen krompirjev recept damo peteršilj. Mirno ga lahko dodate povsod, kjer je česen. Tako boste malce ublažili neprijeten vonj česna.

* 1 krompir
* 4 velika korenja
* 1 hruška
* 1 mala pest svežega peteršilja

Kako pa se proti gripi branite vi? S čim kombinirate čebulo in česen?

600 (4)

 

Objavljeno: 25. Februar 2015