###message

Sezonsko sadje in zelenjava - pomlad

Marec, april in maj – pomladni meseci, ko se narava prebuja po dolgi zimi in se pripravlja za najbolj rodovitni del v letu. V marcu uživamo v prvih rožah in običajno sadimo semena paprike in paradižnika. Vendar pa je pomlad tudi čas, ko lahko preizkusimo prvo zrelo sadje. Preberite več o njih v našem članku.

Pomlad je tu!

 250

Marec, april in maj – pomladni meseci, ko se narava prebuja po dolgi zimi in se pripravlja za najbolj rodovitni del v letu. V marcu uživamo v prvih rožah in običajno sadimo semena paprike in paradižnika. Vendar pa je pomlad tudi čas, ko lahko preizkusimo prvo zrelo sadje. Preberite več o njih v našem članku.

Danes lahko dobimo skoraj katerokoli sadje in zelenjavo skozi celo leto. Vendar med nekaterimi meseci je takšno sadje in zelenjava popolnoma brez okusa in vonja. Zakaj je tako? V glavnem zaradi tega, ker ima vsaka rastlina svojo glavno sezono. Rdeč in sočen paradižnik od vaše babice ima prav gotovo boljši okus kot paradižnik iz kateregakoli rastlinjaka v času božiča.

Prepričani smo, da je sadje in zelenjava najbolj zdrava v času sezone, zato smo se odločili, da vam predstavimo določene sezonske rastline, ki svoj višek dosežejo v pomladnih mescih.

Zrelo sadje in zelenjava v pomladnih mesecih

Znano je, da pomlad ni tako bogata s sadjem in zelenjavo kot poletje , vendar lahko vseeno najdemo tudi nekaj zanimive zelenjave, ki jo lahko uživate ali sočite svežo.

Na primer, v cvetličnih lončkih lahko enostavno gojite redkev in solato. Sveža zelišča kot so kreša, drobnjak, meta in bazilika lahko pridelujete skozi celo leto.

V tokratnih novicah objavljamo seznam rastlin, ki katerih visoka sezona je v pomladnih mesecih. V juniju bomo objavili novi seznam, prav tako v septembru, dokler ne bomo v decembru dokončno dopolnili našo tabelo.

600

Seznam še ni popoln zato vas vabimo, da delite vaše izkušnje o podatkih o lokalnem sezonskem sadju in zelenjavi, da bo tabela še bogatejša.

Namenoma smo se izognili uvoženim tropskim sadežem – v ta namen bomo v prihodnje objavili posebni članek namenjen tej temi.

Objavljeno: 4. April 2015