###message

Sezonsko sadje in zelenjava - poletje

Jagode in borovnice lahko kupite v supermarketu skoraj čez celo leto, vendar pa imajo sedaj tisti pravi okus in vonj. Očitno je, da se žarnice v rastlinjaku ne morejo primerjati s poletnim soncem!

Najboljša sezona za sezonsko prehranjevanje!


Jagode in borovnice lahko kupite v supermarketu skoraj čez celo leto, vendar pa imajo sedaj tisti pravi okus in vonj. Očitno je, da se žarnice v rastlinjaku ne morejo primerjati s poletnim soncem!

Za mesece junij, juliju in avgust niso značilne samo jagode in borovnice. Dnevi postajajo daljši in skupaj z njimi pa visoka sezona številnih vrst sadja in zelenjave. Kljub svoji raznolikosti imajo veliko skupnih značilnosti - svežina, sočnost in visoko vsebnost vitaminov in mineralov.

Poletje je čas, ko si lahko naredite zalogo sezonskega sadja in zelenjave

V poletnih mesecih so na prvem mestu predvsem sadeži. Najdete jih lahko skoraj povsod v naravi in zahvaljujoč njihovemu osvežujočemu okusu so zelo dobrodošli v poletni vročini.

Od začetka junija boste lahko uživali v okusu breskve, ribeza, malin in mnogih drugih dobrot.

V juliju lahko dodate borovnice, robide, pa tudi prva jabolka in hruške.

Zadnji poletni mesec je bogat z rumenimi slivami, okroglimi slivami, brusnicami in grozdjem.

Zelenjava je nedvomno pomemben del našega poletnega menija. Zahvaljujoč visoki sezoni zelene solate in špinače (dozori v začetku junija).


Za vas smo pripravili tabelo, v kateri boste lahko našli pregled poletnih pridelkov na enak način, kot smo to storili v našem članku posvečenem pomladnemu sadju in zelenjavi.

 Tabela1Tabela2

Legenda za tabelo:

* oranžna barva pomeni visoko sezono spomladi, rumena poleti.
* Siva barva prikazuje, kako dolgo je sadje in zelenjava, na voljo (na zalogi).

Naš seznam seveda ni popoln. Zato bi bili zelo veseli, če bi nam pomagali z vpisom tudi drugega poletnega sadja in zelenjave. Vabljeni, da v kontaktni obrazec vnesete vaše predloge!

 

Objavljeno: 7. Junij 2015