###message

S sokovnikom lahko pripravite testenine, sorbet ali hrano za dojenčke

Sokovnik Sana EUJ-707 ni namenjen samo sočenju ampak pripravi raznovrstnih jedi. Pripravili smo film, v katerem si lahko ogledate 8 različnih možnosti uporabe sokovnika. Za tiste, ki raje berete kot si ogledate film, smo v nadaljevanju pripravili krajši opis.

Izkoristite prednosti vašega sokovnika!


Sokovnik Sana EUJ-707 ni namenjen samo sočenju ampak pripravi raznovrstnih jedi. Pripravili smo film, v katerem si lahko ogledate 8 različnih možnosti uporabe sokovnika. Za tiste, ki raje berete kot si ogledate film, smo v nadaljevanju pripravili krajši opis.

V videu spodaj si lahko ogledate uporabo sokovnika za pripravo različnih jedi.

Video

Hrana za dojenčka

Nastavek za sočenje zamenjajte z nastavkom za mletje in v sokovnik dodajte kuhano meso ter zelenjavo. Po približno minuti bo obrok pripravljen. Dobili boste zmes, podobno zmečkanemu krompirju. Če želite, da bo zmes še bolj gladka, uporabite nastavek za izdelovanje testenin in zmes mesa in zelenjave še enkrat spustite skozi sokovnik.

Preizkušeno dobra kombinacija je kuhan krompir, korenje, stebelna zelena ter piščančje ali puranje meso.

600 (1)

Malica za dojenčke 

Za pripravo malice za dojenčke v obdobju med uvajanjem goste hrane, lahko uporabite vaš sokovnik Sana EUJ 707. Z njim boste lahko pripravili več manjših obrokov polnih vitaminov in mineralov. Dobra lastnost sokovnika je, da je sokovnik tih. Omogoča, da lahko pripravite obrok kadarkoli in s hrupom ne motite nikogar.

Priporočamo pripravo obroka iz kivija, jagod, banan, jabolk in hrušk.

Maslo iz oreščkov

Doma pripravljeno maslo iz oreščkov brez dodanega sladkorja in konzervansov je zelo okusno in zdravo. Maslo lahko pripravite iz mešanice orehov in indijskih oreščkov. Vse, kar potrebujete za njegovo pripravo, so oreščki in nevtralno olje. Če ne želite dodati olja priporočamo, da oreščke večkrat zmeljete s sokovnikom. Z vsakim ponovnim mletjem boste dobili vedno bolj fino mleto maso. Z vsakim mletjem bodo oreščki vedno bolj masleni.

Dodajte malo olja in pustite stati nekaj časa. Če bo po določenem času masa še vedno suha, dodajte malo olja in zmes ponovno spustite skozi sokovnik. Na koncu lahko za prijetnejši okus dodate še žlico medu in slastno maslo bo pripravljeno.

Stiskalnica olja 

Če želite pripraviti domača olja, uporabite nastavek za stiskanje olja Sana. Z nastavkom lahko pripravite olje iz lanu, sezama, bučnih ter sončničnih semen. Doma pripravljeno olje je veliko bolj hranljivo v primerjavi s kupljenim. Priporočamo, da ga ne pripravljate na zalogo ampak ga porabite sproti. S tem boste zaužili največ hranljivih snovi. Tega olja ne priporočamo za kuhanje ali pečenje. Zaužijte ga hladnega ter neobdelanega.

Testenine 

Sokovniku so priloženi nastavki za izdelavo špagetov, rezancev ter grisinov. Za pripravo testa zmešajte 200g moke, 2 jajci in ščep soli. Izberite želen nastavek, ga vstavite pod končni pokrov sokovnika ter testo spustite vanj. Prilezli bodo špageti, pripravljeni za kuho.

Mandljevo mleko

Gre za zelo priljubljeno vegansko poslastico. Priprava mleka je zelo preprosta. Za približno 8 ur namočite neolupljene mandlje in jih vstavite v sokovnik. Dobili boste malo tekočine ter veliko pulpe. Pulpo nato zmešajte z vodo in dobili boste podobno gosto zmes kot pri ovsenem mleku.

Najboljša mešanica je 200g mandljev ter kozarec in pol vode. Mešanico dobro premešajte in mleko bo pripravljeno.

Pri pripravi mleka uporabite nastavek za sočenje.

Mletje kave

Sveža kava je posebnega vonja in okusa. Z nastavkom za mletje boste lahko zrna kave zmleli in si pripravili svežo, dišečo kavo. Sicer kava ni tako fino mleta kot to naredi pravi kavni mlinček a vseeno dovolj, da jo lahko uporabite za pripravo napitka. Najpomembnejša stvar je, da kavna zrna v sokovnik dodajate počasi. Ko je žlička kavnih zrn zmleta, lahko dodate novo.

600 (2)

Sorbet

S sokovnikom lahko v manj kot minuti pripravite okusen sorbet. Iz zamrzovalnika vzemite nekaj sadja in ga počasi dodajte v sokovnik. Za še slajši okus lahko na koncu dodate še žlico medu.

Objavljeno: 8. Julij 2019