- 200 gramov moke
- 1 jajce
- 100 gramov špinače
Recept za špinačne testenine
V tem preprostem receptu združite funkcijo sočenja in homogenizacije vašega sokovnika.
Za pripravo testenin lahko uporabite številne horizontalne sokovnike. Potrebujete natavek za mletje (znan tudi kot homogenizator) in šobe za testenine. Številni sokovniki vrhunskih blagovnih znamk, kot so Hurom, Sana, Omega, Oscar in Vidia, vključujejo te dodatke. Za pripravo preprostih in okusnih testenin iz le nekaj sestavin bomo pri receptu uporabili dve funkciji vodoravnega enovijačnega sokovnika - stikanje soka in pripravo testenin.
Sestavine
1. korak
Najprej naredite sok iz špinače s cedilom za sočenje. Če ima vaš sokovnik fino in grobo sito, uporabite fino sito. Potrebovali boste približno tri žlice špinačnega soka.
2. korak
Vse sestavine zmešamo in dobro pregnetemo, da nastane testo. V pomoč je lahko kuhinjski robot ali kruhomat z nastavitvijo gnetenja. Za gnetenje testa smo uporabili Sana Smart Bread Maker.
3. korak
Testo razvaljajte v rolo, ki se bo prilegala odprtini za vstavljanje sestavin.
4. korak
Pripravite si stojalo za sušenje testenin, da nanj položite testenine, ko pridejo iz sokovnika. V ta namen lahko uporabite tudi brisačo, posuto z moko.
5. korak
Z uporabo nastavka za mletje in ustrezne šobo za testenine ter obdelajte role testa eno za drugo. S škarjami razrežite testenine, ko pridejo ven, in jih položite na stojalo za sušenje ali brisačo.
6. korak
Pustite, da se testenine nekaj minut sušijo, nato jih kuhajte v loncu z vrelo vodo. Ne pozabite, da se sveže testenine kuhajo veliko hitreje kot suhe testenine. Pripravljene bodo v manj kot 5-ih minutah. Testenine odcedimo v cedilu in speremo s hladno vodo.
7. korak
Testenine so sedaj pripravljene. Postrezite jih s svojo najljubšo omako. Dober tek!
Za ta recept smo uporabili sokovnik Sana 707, vendar so primerni vsi naslednji sokovniki V naši spletni trgovini: