Recept za bučkih sok - čudovit okus jeseni

Sladke buče so odlične za sočeje. To pa je naš najljubši recept.

Puščanje soka: odlično gre!
Puščanje soka: odlično gre!

Kako sočiti bučo

  • Hokaido buče so najboljše za sočenje, saj imajo naravno sladkobo in visoko vsebnost soka.
  • Prerežite bučo na pol in odstanite semena. Z nožem odrežite stran kožo in razrežite bučo na manjše rezine, ki jih lahko vstavite v odprtino za vsavljanje vašega sokovnika.
  • Buče lahko sočite v vseh tipih sokovnika.
  • Če uporabljate centrifugalni sokovnik popijte sok takoj po sočenju, saj lahko oksidira.
  • Če uporabljate sokovnik z nizkimi obrati, ga lahko hranite v hladilniku do 48 ur.
JESENSKI BUČKIN SOK
JESENSKI BUČKIN SOK

Sestavine

  • 1 manjša buča, olupljena in brez semen
  • 3-4 jabolka
  • 1/2 čajne žličke vanilijevega ekstrakta
  • 1/4 čajne žličke cimeta

Navodila

  1. Izmenično sočite rezine buče in jabolka
  2. Dodajte vanilijev ekstrakt in cimet
  3. Dobro premešajte

Kako je uspelo nam

VIDEO: Surovi bučni sok

Oglejte si recept tukaj, skupaj z nekaj nasveti za sočenje buč.

sana supreme
sana supreme

Sokovnik v videu: Sana 727 Supreme

Sana Supreme 727

  • Najnaprednejši počasni sokovnik na trgu
  • Motor s spremenljivo hitrostjo omogoča sočenje trše zelenjave, mehkega sadja in listnate zelenjave.
  • Nastavek za mletje omogoča izdelavo masla iz oreščkov, sorbeta, mandljevega napitka in predelavo hrane pri nizkih obratih.
  • Hitro čiščenje v manj kot dveh minutah
Objavljeno: 25. November 2021