sso

Razstrupite se na preprost in prijeten način s svežim sadjem in zelenjavnimi sokovi!

Po prazničnem preobjedanju vam bo vaše telo, še posebej želodec in jetra, hvaležno za očiščenje. Ne samo, da ga boste očistili nezdravih vnosov, pri tem boste celo izgubili nekaj kilogramov. Vam je ideja všeč? In to samo s kozarcem svežega zelenjavnega soka na dan ter s svežim sadjem.

So bili prazniki divji?

Po prazničnem preobjedanju vam bo vaše telo, še posebej želodec in jetra, hvaležno za očiščenje. Ne samo, da ga boste očistili nezdravih vnosov, pri tem boste celo izgubili nekaj kilogramov. Se vam ne zdi to fajn? In to samo s kozarcem svežega zelenjavnega soka na dan ter svežim sadjem.


Ni potrebno biti nutricionist, da bi razumeli, da je preobilje hrane, sladkarij ter alokohola za telo obremenilno in nezdravo. Posledica takega prehranjevanja se odraža v slabem počutju, izčrpanosti in nalaganju maščob. Novo leto je torej pravi čas, da razstrupite svoje telo.

 

Naj bo razstrupljanje telesa prijetno

Mnogo ljudi meni, da svoj organizem lahko razstrupijo le s pitjem velikih količin grenkega čaja ter žvečenjem različnih zelišč. To je napačno mišljenje. Razstrupite se lahko na bolj okusen način.

Najpogostejša napaka ljudi je, da se razstrupljanja lotijo takoj, brez priprav. Da boste dosegli želeni rezultat priporočamo, da se razstrupljanja lotite postopoma in telesu pustite, da se privadi na nov način prehranjevanja.

 600 (5)

 


Najprimernejši način razstrupljanja je s pomočjo sadja in zelenjave

Brez dvoma sta sadje in zelenjava najboljši vir antioksidantov. Nobeni drugi nadomestki nimajo takšnih učinkov kot sveže sadje in zelenjava. Če ste zdravi, si ju lahko privoščite kolikor želite. Pravilo, ki si ga velja zapomniti pa je, da ima temnejše sadje oziroma zelenjava večji učinek očiščenja v telesu. Naj jih nekaj navedemo:

* Rdeče zelje
* Rdeča pesa
* Črno grozdje
* Kodrolistni ohrovt
* Stebelna zelena
* Brokoli
* Paradižnik

Vseeno pa velja, da ima vsa vrsta sadja in zelenjave očiščevalni učinek na vaše telo. Če vam zgoraj navedeno sadje in zelenjava ne paše in ste bolj ljubitelj sokov, pa svetujemo, da pričnete s pripravo sokov iz jabolk in korenje.

Zakaj priporočamo sočenje? Ali ni dovolj, če pojemo več sadja in zelenjave? Dejstvo je, da s pitjem zelenjavnih sokov dosežemo boljši učinek razstrupljanja.

Glavna razlika med pitjem sokov in žvečenjem sadja in zelenjave je, da naše telo ne zmore prebaviti balastnih snovi, ki so v lupini in sredici sadeža. S sočenjem te snovi odstranimo, organizem pa vsrka vitamine, minerale in druge življenjsko pomembne snovi, ki pomagajo razstrupiti vaš organizem in izboljšajo vaš imunski sistem.

Telo v samo 15 minutah po zaužitem sadju oziroma zelenjavi lahko absorbira do 17% hranil, medtem ko iz popitega soka počrpa do 68% hranil.

 


Do najboljših rezultatov razstrupljanja s pomočjo sadnih in zelenjavnih sokov

Za začetek priporočamo, da svojo malico nadomestite z dvema kozarcema svežega soka. Seveda se bo koristnost soka zmanjšala, če boste imeli za kosilo ali večerjo na jedilniku hambruger s pečenim krompričkom in majonezo.

Najbolje je, če se med obdobjem razstrupljanja prehranjujete z lahko hrano, ki bo pripomogla k očiščenju telesa.

Ko se boste privadili na nov način prehranjevanja lahko en dan v tednu namenite pitju sokov. Telesu boste povrnili energijo, vi pa se boste počutili bolje. Bodite pozorni, da boste v tem času popili veliko tekočine.

Sicer je možnosti razstrupljanja več. Vaše popoldanske malice lahko zamenjate s sveže stisnjenimi sokovi. Bodite kreativni, svojemu telesu pa privoščite najboljše. Sok lahko pripravite iz vseh vrsta sadja in zelenjave. Ponujamo nekaj predlogov:
* Jabolka in korenje
* Zelje, rdeča pesa in jabolka
* Kodrolistni ohrovt, stebelna zelena, kumara, hruška in košček limone

 

600 (6)

Pripravite si kvaliteten sok

Za pripravo najbolj kvalitetnega soka iz različnih vrst sadja in zelenjave, vključno z gomolji in listnato zelenjavo, potrebujete ustrezen sokovnik, ki omogoča sočenje vseh vrst sestavin.


Sokovniki z enojnim vijakom in nizkimi obrati so univerzalni, z dobrim izkoristkom sočenja pri različnem sadju in zelenjavi, vključno z listnato zelenjavo. Nizki obrati omogočajo, da sok ohrani več encimov in ostane dalj časa svež. Njihova prednost je tudi v tem, da so enostavni za čiščenje.

Sedaj je pravi trenutek, da se lotite priprave soka in tako naredite pomemben korak k bolj zdravemu življenjskemu slogu.



Objavljeno: 14. Januar 2015
###message