Osvežite se z bananinim sorbetom in zdravim domačim sladoledom

Če ste kdaj poskusili iztisniti sok iz banane, že veste, kako se konča. Iz sokovnika ne priteče sok, pač pa se vse spremeni v nekakšno kašo. Vendar to ne pomeni, da banane in sokovnik ne gredo skupaj. Če imate horizontalni sokovnik, si lahko zelo enostavno pripravite bananin sorbet ali sladoled. Ravno poletje je pravi čas za takšno sladico.

Spremenite svojo kuhinjo v slaščičarno!

Če ste kdaj poskusili iztisniti sok iz banane, že veste, kako se konča. Iz sokovnika ne priteče sok, pač pa se vse spremeni v nekakšno kašo. Vendar to ne pomeni, da banane in sokovnik ne gredo skupaj.
Če imate horizontalni sokovnik, si lahko zelo enostavno pripravite bananin sorbet ali sladoled. Ravno poletje je pravi čas za takšno sladico.

Večina horizontalnih sokovnikov je primerna za pripravo bananinega sorbeta ali sladoleda, ker imajo nastavek za mletje ali homogenizacijo. Na primer sokovnika Sana EUJ-707 in Sana EUJ-606 sta primerna ne le za pripravo soka vseh vrst, temveč tudi za sladolede, sorbete, sadne kašice za otroke, rastlinska masla in testenine.

 

Domači sladoled ima kar nekaj prednosti:

- Hitro je pripravljen

- Je poceni

- Je brez aditivov

- Lahko ga pojeste več, ker ima domači sladoled precej manj kalorij, kot kupljeni

 

Lahki bananin sorbet

Ali bi radi ostali vitki celo poletje' Nadomestite visokokalorični sladoled z zdravim domačim sorbetom. Njegova edina sestavina je SADJE! Ena banana zadostuje za porcijo sorbeta, in otroci ga obožujejo.

Priprava:

1. Narežite zrelo banano na rezine in jih razporedite na krožnik ali manjši pladenj, obložen s papirjem za peko.
2. Postavite rezine v zamrzovalnik za 2-3 ure.
3. V sokovnik vstavite nastavek za mletje in počasi zmeljie kose zamrznjene banane.
4. Z vilico premešajte sorbet za bolj enotno konsistenco.
5. Z žlico za sladolet naložite sorbet v servirne skodelice ali kornete.

Nasvet: Naslednjič poskusite dodati nekaj jagod ali sok polovice limone.

100167-banana-ice-cream

 

Pravi bananin sladoled

Ta recept ni ravno za tiste, ki so na dieti, a vendar je precej bolj zdrav od običajnih sladoledov.

Sestavine:

* 300 g banane
* Sok 1 limone
* Med ali javorov sirup
* Vanilija
* 50 ml mleka

Priprava:

1. Narežite zrelo banano na rezine in jih razporedite na krožnik ali manjši pladenj, obložen s papirjem za peko.
2. Postavite rezine v zamrzovalnik za 2-3 ure.
3. Čez dve uri zmešajte preostale sestavine in jih postavite za 1 uro v zamrzovalnik.
4. Vzemite vse iz zamrzovalnika in izmenično vstavljajte banane in razkosano mlečno maso v sokovnik z nastavkom za mletje.
5. Sladoled še enkrat zmeljite s sokovnikom, da dobite bolj homogeno maso.

100166-banana-cream

Kako vam je uspelo?

Pošljite nam sliko vašega sladoleda. Obesite jo lahko na našo Facebook stran. Z veseljem jo bomo všečkali. 

Objavljeno: 13. Avgust 2015