###message

Izboljšan sok zelene

Sok iz stebelne zelene je v zadnjem letu doživel razcvet, vendar pa ga je težko piti samostojnega. Ta recept omili okus, hkrati pa mu dvigne hranilno vrednost.

celery juice
celery juice

 

Ste že zajahali najnovejši trend – sočenje stebelne zelene? Čeprav nismo prepričani, da je sok iz zelene zdravilo za vse, kakor ga hvalijo številne slavne osebnosti in manekenke, zagotovo dobrodejno vpliva na zdravje, pripomore k boljši prebavi in lepši koži. Vendar ima sam po sebi včasih okus po vrtnih odpadkih, zato vam predstavljamo recept, ki ublaži močno aromo in oskrbi vaše telo z dodatnimi hranili.

Oplemenitena zelena:

  • 4 stebla stebelne zelene
  • 4,8 dl listov mlade špinače
  • 1 jabolko sorte Granny Smith
  • ½ limone (olupljene)

Narežite stebla zelene na koščke (če imate horizontalni sokovnik, to ni potrebno) in jih vstavljajte v sokovnik izmenično s špinačnimi listi. Jabolko narežite na 6 krhljev ali uporabite rezalnik za jabolka, odstranite pečke in nato sočite jabolko skupaj z limono. Popijte sok na prazen želodec ali vsaj 15 minut pred obrokom.

Zelena ima veliko dolgih strunastih vlaken, ki se utegnejo naviti okoli vijaka ali zamašiti izhod za pulpo, zato jo je treba narezati na koščke. Najprimernejši je horizontalni sokovnik z enojnim vijakom, npr. sokovnik Sana 707, ki ima velik izhod za pulpo in se zato skoraj ne more zamašiti.

Objavljeno: 7. Februar 2019