sso

Vaše izkušnje s svežimi sadnimi in zelenjavnimi sokovi

Če vam je katera izmed zgodb všeč, vas prosimo, da glasuje zanjo. To bo trajalo le nekaj sekund, bo pa vsekakor razveselilo avtorja zgodbe. Hvala!

Blender bianco

Ne morem več živeti brez blenderja :)
Moja zgodba se je pričela 3, 4 leta nazaj..., iz nobenih zdravstveno resnih razlogov, kot jih ima marsikdo, ki je pač primoran spremeniti način življenja...temveč zgolj iz radovednosti .... Poskus smitija tu , poskus smutija tam....in kmalu sem ugotovila da je to krasen nadomestek klasične malice ... beri sendviča :)..., da se nasitim in nisem napihnjena..., da o energiji ne govorimo.... počasi sem začela raziskovati presnjeden svet in izdelavo smutijev...., kupila sem si mali blender in pričela dan z zelenim smutijem.... Počasi sem okužila celo mojo družino s smutiji in presno hrano...pa tudi prijatelje in znance...saj so vsi naenkrat ugotovili, da pokam od energije, da me tudi prehladi ne ujamejo in da v resnici uživam v smutijih :).
Za velik, pravi blender pa mi je bilo kar škoda denarja..., toda moji malčki mojega mešanja smutijev in presene hrane niso dolgo zdržali in zdaj vem, da tudi okus , tisti kremasti okus ni bil pravi.... tako sem šla na delavnico presnih jedi in izdelavo smutijev in preizkusila Vitamix-ov blender.... Kakšna razlika....... O tej kremasti pijači sanjam že več kot mesec in res ne morem brez njega, zato sem pisala Božičku, prosim naj pohiti in mi blender prinese čimprej.... ( zbrala sem si Bianco puro, ker sem le ženska in mora biti blender tudi lep ne samo zmogljiv :))..... tako vsak dan čakam kdaj me bo čakal blender pred vrati in se bo moje jutro pričelo še lepše in kremasto ...... Hvala ker ste <3
Pokaži celo zgodbo Skrij celo zgodbo
Avtor: apolonija

Diagnoze

Naša revolucija se je začela kmalu po rojstvu tretjega otroka. Ko se nekaj zgodi tvojemu otroku si pripravljen premikati gore.
Pri starosti 3 mesecev je doživel sindrom smrti v zibelki. Samo mamin ( moj ) deveti čut ga je rešil, saj se je to zgodilo ob 1h ponoči. Zvečer od 22h nisem mogla spati in sem sedela v sobi in tiho opazovala dete kako spi v zibelki. Vmes sem ga podojila in nato odložila nazaj. Čez dobro uro je začel malo potiho pokašljevati. Ko sem ga dvignila je omahnil in postal kot pončka iz cunj. Dala sem mu umetno dihanje in klicala 112. Zdravniki povedo, da je to enkraten dogodek in k sreči je on preživel. Pred dvema letoma, pa je naš mali sonček v vrtcu nesrečno padel in si zlomil lobanjsko dno. Deček je bil 2 dni v komi. Pok lobanje mu je šel čez srednje uho, zraven obraznega živca, živca za sluh in ravnotežje. Fantek se je dobro izmazal in nima omenjenih posledic. Vendar so se začele kazati težave postopoma. Postal je slabokrven, imel je non stop vneta ušesa, huda vročinska stanja in letos poleti diagnoza celiakija. Z možem sva začela z novim načinom priprave hrane in počasi spreminjamo način prehranjevanja. Seveda smo uvedli strogo doživljenjsko brezglutensko dieto. Življenje se ti obrne na glavo, ko vidiš v trgovini le še dobra 2 m polic, kjer lahko kaj kupljenega tudi zaužiješ in hkrati prepričaš otroka, da drugega ne sme več jesti. Pa ni ravno tako. Ko se seznaniš, ko najdeš gre lažje.
Veliko si pripravljamo smootije in pijemo sveže sokove, le te si pripravljamo v navadnem blederju, vendar bi si jih radi z Vitamixom, sok pa s centrifugo.
Da se naša zgodba ne konča, so pri dojenčici prav tako odkrili celiakijo in pri najstarejši tudi, ki prehaja v puberteto.
Naš način življenje se spreminja in pomembno nam je od kod in kako je pripravljena hrana, ki jo zaužijemo. Pomembno je, koliko se vsak dan gibljemo v naravi. Koliko dreves objamemo in sončnim žarkom, ki nas objamejo. Pomembno je, da se smejemo in zdravo živimo in razmišljamo pozitivno. Čez čas si bomo mogoče lahko privoščili tudi kvalitetnejše blenderje in sokovnike, za zdaj pa poskušamo pripraviti kar se da najboljše, s tem kar imamo. Naš največji imunski sistem je v prebavnem traktu in potrebno ga je negovati. Pri eko365 izvem veliko koristnih in uporabnih nasvetov, hkrati se vam tudi zahvaljujem za posredovanje le teh.

Urška
Pokaži celo zgodbo Skrij celo zgodbo
Avtor: urska aksru

Sokovnik Hurom

Že od kar pomnim se borim z aknasto kožo. Obdobje pubertete je bilo zame najhujše obdobje, polno nesamozavesti in solz. Sošolci so me zbadali, da imam obraz kot avtomobilska guma. Obiskala sem nešteto kozmetičnih salonov, poskusila različne nege, terapije proti aknasti koži in mislim, da na trgu ni kreme, ki je ne bi poskusila.

To zimo pa sem se lotila pitja sadno-zelenjavnih sokov in doživela čudež. Moja koža na obrazu se je začela čistiti, povrhnjica luščiti, akne so postopoma začele izginjati.
Če ne bi sama tega doživela, ne bi verjela!
Vem, da je zelenjava zdrava, a da ima tako moč v kombinaciji s sokovnikom, si nisem mislila.

Kaj vsi evri in ure porabljene v salonih ter prazni lončki krem?! Sokovnik je rešitev!

Liloan
Pokaži celo zgodbo Skrij celo zgodbo
Avtor: Stanka

Moja zgodba

Ni kratka in jedrnata, pa bi lahko bila, če bi pred enim letom poznala zdravilne lastnosti, ki jih nudi narava v kombinaciji s popolno napravo sokovnika Sana Juicer.

Začelo se je z oteklinami / angioedemi. Oteklina na stopalih, potem na rokah, pa na ustnicah, čeljusti in tudi v sapniku za katerega je bilo potrebno obiskati urgenco, ker sem pač težko dihala. Nadaljevalo se je s težavami želodca. Nepojasnjeni želodčni napadi, težko požiranje sline, neznosne bolečine,…vsak dan je bil pester in nič kaj prijeten. Po dolgih čakalnih vrstah pri gastrologu in popolni nemoči in nevednosti vseh alergologov in splošnih zdravnikov so mi v želodcu odkrili helikobakter pylori bakterijo. Le ta naj bi bila vzrok za težave z želodcem, ne pa vzrok angioedemov / zatekanja. Po prvi terapiji antibiotikov se me je bakterija še kar držala in zatekanje se ni prenehalo. Spremenila sem način prehranjevanja, pozorna sem bila na vse alergene, ki bi mi lahko škodovali…spremenila sem svoje življenje, a vse zaman.
Zaupanje, ki sem ga gojila do splošne medicine se je razblinilo. V osmih mesecih se ni spremenilo popolnoma nič.
In potem me na deževen dan ves ponosen pokliče prijatelj. »Stara imam nov sokovnik in zadeva dela čudeže« je vriskal v telefon. Bolj kot vse ostalo ga je fasciniralo, da iz najtrše in suhe zelenjave priteče sok. Kako močna je zadeva in da je izredno malo dela s čiščenjem. Vzela sem si čas, da si ogledam to čudo, nad katerim je prekipeval od navdušenja.
In tako sem bila priča dogodku, ki ga še danes imenujem »zmleta in ožeta tržnica«.
Sok je bil okusen, čiščenje preprosto in priprava enostavna. »Za kaj pa ne« sem si rekla in se odločila za nakup.

Moja zgodba se je s tistim dnem resnično začela. Po enem tednu pitja sokov ( 3 x na dan ) oteklin ni bilo od nikoder. Želodec se je umiril in mi ne dela več težav….

V ENEM TEDNU!

Hvala Sokovnik Sana Juicer by Omega in hvala navdušenemu prijatelju!
Pokaži celo zgodbo Skrij celo zgodbo
Avtor: Katka

Moja sočna zgodba

Bilo je po novem letu, ko sva z ženo začela razmišljati o nakupu sokovnika. Glavni razlog je bil najin leto in pol stari sin. Pišem z ženo, čeprav sploh nisva poročena. Ne morem reči, da sem upal, da me bo vzela, če kupim sokovnik, a kljub temu sem se odločil za nakup.

Prijatelj nama je posodil svojega, po njegovi razlagi odličnega, na dva zobnika. Ko sem prvič naredil sok, ki je bil sicer dober, ker do tedaj še nisem pil pravega sadno-zelenjavnega soka, sem se lotil čiščenja. V dobi uri sem bil gotov. Sokovnik je bil očiščen in odločil sem se, da ga ne umažem nikoli več. Prodaja se na Bolhi, naj ga čisti kakšen upokojenec, čeprav trdi, da nima čisto nič časa. Da ne zaidem…

Šla sva v trgovino s sokovniki ob Celovški cesti, prijazna gospa nama je razložila čisto vse kar naju je zanimalo. Odločila sva se, kupila bova Sano by Omega.

Delam v centru mesta in tedensko kupim pol tržnice. Kaj vse se da sočit s Sano ne morem napisati, ker ni dovolj prostora. Na tržnici imam svojega kmeta (v dobrem pomenu besede), ki prideluje eko. Kupujem samo sezonsko zelenjavo. Po nekaj mesecih sem spoznal, da Sana ni bila strošek, strošek je zelenjava iz tržnice. Gledano iz drugega zornega kota, oboje je investicija v zdravje!

Moja Sana ima več dobrih plati. Živimo hitro, polno in zaposleno življenje. Vsaj tiste pol ure, ko pripravljamo sok, se v kuhinji igramo, režemo, lupimo, smejimo… Kaj je to prehlad, ne vemo več.

Občasno sem precej utrujen, ker sem športno zelo aktiven. Ob takih priložnostih spijem pol litra svežega soka in energija zraste, da se komaj krotim. Ob prezasedenosti z delom in majhnim otrokom večkrat zmanjka volje za »ukvarjanje s partnerjem«. Padem v posteljo in se ne premaknem do zjutraj. Po kozarcu soka se počutim, kot pred 5 leti, ko sva bila na sveže zaljubljena na kolesarjenju po Dalmaciji. Nasmeh na ženinem obrazu pove, da imamo nov sokovnik.

Priporočil sem ga dobri prijateljici, ki ima težave z bakterijo na želodcu. Uspešno jih odpravlja. Tudi prijatelj je navdušen, da ne omenjam veselja trgovke, kjer kupuje zelenjavo.

Dnevno iščem idealno sestavo živil iz katerih bom naredil sok za zdravljenje impotence in povečanje volje do… Ko mi bo uspelo bom začel sok prodajati. Opozorili so me že, da bom moral kupiti drug sokovnik, ker je Sana namenjena za gospodinjsko rabo.

Hvala in lep pozdrav,

Grega
Pokaži celo zgodbo Skrij celo zgodbo
Avtor: Grega
49
Ocenjevanje zgodb za to obdobje je končano.
Zmagovalec meseca maj 2014. Čestitamo!

Uresničile so se mi sanje

Z možem sva se že pred leti odločila za vegetarijansko prehrano v skrbi za zdravje. Sedaj se na lastni eko kmetiji samooskrbujeva z eko sadjem in zelenjavo. To je bil velik korak k boljšemu osebnemu počutju. Zavedam se vrednosti uživanja svežih sadnih in zelenjavnih sokov, zato sem si želela kupiti kvalitetni sokovnik. Odločila sem se za sokovnik Omega Sana, ki mi je uresničil vse moje sanje. Priprava svežih sokov je enostavna in hitra – z možem jih uživava vsak dan zjutraj namesto kavice. Počutiva se odlično. Zelo sem zadovoljna nad večnamensko uporabo aparata. Enostavno in hitro sem pripravila maso za sojine in pirine polpete (bili so odlični), saj strojček vse sestavine zmelje ravno prav. Odlične so testenine iz polnozrnate moke in jajčk, ki jih naredim z večnamenskim gospodinjskim aparatom Omega Sana. Pripravljam tudi različne namaze, kremne juhe, sladolede in presne slaščice zelo enostavno, hitro in preprosto. Med drugim sem nanj zmlela suhe grozdne jagode in iz mase oblikovala kroglice. Neverjetno. Tudi pečke je strojček odlično zmlel – vemo, kako zelo so zdrave. Zelo enostavno sem naredila bonbone za »moške« iz mase, ki sem jo zmlela na ta strojček: orehe in suhe slive. Vedno imam za ponuditi presne kekse ali kroglice, ki so iz orehov, dateljnov in ovsenih kosmičev – vse tri sestavine zmeljem v Omega Sani v gladko maso. S tem aparatom sem naredila kruhove palčke iz polnozrnate moke – zares enostavno in hitro.
Sokovnik Omega Sana je večnamenski gospodinjski aparat, ki mi je nadomestil več drugih aparatov. Odstranila sem že: aparat za sladoled, mlinček za kavo, mlin za orehe, mesoreznico, mlin za mletje žit, palični mešalnik, sokovnik na »centrifugo«, jucer, aparat za pripravo rezancev. Sokovnik Omega Sana ima v moji kuhinji častno mesto na delovnem pultu zaradi svoje večnamenske uporabe in lepe oblike, saj je pravi lepotec s svojimi zaokroženimi linijami. Največ mi pomeni zares enostavno čiščenje – zato ga dva do trikrat na dan uporabljam. Ocenjujem, da je sokovnik Omega Sana vreden svoje cene, saj se je z nabavo in njegovo vsakodnevno uporabo kvaliteta našega počutja in življenja bistveno izboljšala. Z njim pripravljam sadne in zelenjavne sokove ter razne kvalitetne jedi enostavno in hitro, počutimo se odlično in kar je najvredneje: priprava sokov in jedi mi vzame manj časa kot prej.
VSEM, KI RAZMIŠLJATE O NAKUPU, GA PRIPOROČAM IN SEM PREPRIČANA, DA VAM NE BO ŽAL.
Lep pozdrav!
Marjana
Pokaži celo zgodbo Skrij celo zgodbo
Avtor: Marjana

Težave z ankilorizajočim spondilitisom.

Danilo.
Težave z ankilorizajočim spondilitisom.

Začelo se je z ahilovo tetivo - šepanjem. Zdravniki so me pošiljali od vrat do vrat. Na koncu sem končal v bolnišnici, kot testni zajček za zdravila. Niso vedeli, kaj mi bo pomagalo, če sploh. Takrat sem bil sam mnenja, da zdravila zdravijo.
Bolečine so se razširile po sklepih. Prestavljale so se iz sklepa v sklep. Najhujše bolečine sem trpel v kolenu, kolkih, križu. Hude bolečine pa so bile tudi stopalo, gleženj, komolec, prsti na rokah, prsti na nogah, čeljust, vrat, prsni koš… Izlivi v sklepih so trajali po leto dni.
Zaradi bolečin sem s telovadbo zaključil že v srednji šoli. In posledično tudi z vsemi ostalimi športi. Bila so obdobja, ko sem lahko hodil na daljše sprehode, tekel, igral košarko.
Ko sem bil zaposlen, so mi rekli, da potrebujejo človeka, ki bo v službi in ne v bolniški. Zato mi zaradi pogoste odsotnosti od dela, niso podaljšali pogodbe.
Mislim, da o zelo slabem počutju ni potrebno pisati.

Pri zdravniku sem dobil najprej protibolečinske tablete. Ko te več niso pomagale, so me napotili k ortopedu in nato k revmatologu. Razlogi za nastanek ni znan. Potrebno se je navaditi na bolečino.

Poskušal sem si pomagat sam. Z raznimi dietami, alternativno medicino. Bioenergetiki, zdravljenje s svetlobo, bioresonanca, kozmična energija, homeopatija. Najbrž sem še kaj izpustil. Rezen velikih stroškov trajnih rezultatov ni bilo.

Nato sem v enem od časopisov prebral članek o Zavodu Preporod. Bil sem v zelo slabem stanju. Posta sem se udeležil v začetku meseca junija 2012. 14 dni pred samim postom so mi punktirali koleno. Tako da sem bil s kondicijo na nuli, bolečine pa so bile velike. Ob prihodu na Jezersko, mi je kovček v tretje nadstropje nesla punca, saj sam nisem bil zmožen. Ob tem sem prejel kar nekaj zanimivih pogledov, od gostov na terasi. Na dan sem za šepavo hojo in dokaj normalno gibanje bil prisiljen v tri protibolečinske tablete. Zato mi je bila največja želja končati post brez protibolečinskih tablet. To mi ni uspelo takoj. Je bilo pa počutje iz dneva v dan boljše, gibljivost je vidno napredovala. S postom sem končal 21. dan. Vsak dan je bilo manj bolečin, po potrebi sem vzel še kakšno tableto. Popolnoma brez tablet še ni šlo kakšen mesec, kasneje pa sem z njimi končal. Juhuuuu!

Na postu so nam predstavili tudi sokovnik Omega. Katerega sem takoj naročil in me je po končanem postu že čakal doma. Saj sem doma nadaljeval z postom. Te sokovnike imamo sedaj doma pri starših, pri tašči in seveda pri meni. Nečaki obožujejo sadne sokove in naravne sladolede. Letos sem si z njim naredil tudi orehovo olje. Za sebe si pripravim veliko zelenjavnih sokov korenček, pesa, koprive… Vseh ostalih funkcij, ki jih še ima ne uporabljam. Sokovni potuje z mano če grem na dopust, smučat… običajnega zajtrka več ne poznam. Zajtrk je sok. V letu 2013 sem se pustil štiri krat en krat 21 dni in tri krat po 14 dni. Telo kr samo javi kdaj potrebuje čiščenje.

Življenje se mi je popolnoma spremenilo. Več časa lahko posvečam gibanju in s tem zdravemu načinu življenja. Ko so prisotne bolečine in utrujenost, si omejen na vse strani.
Lani sem pretekel mali Ljubljanski maraton, naslednji teden grem smučat, tečem skoraj vsak dan minimalno pet km. Igram namizni tenis, košarko. Skratka stvari ki jih polovico svojega življenja nisem počel. Kar je najlepše pri vsem tem to počnem brez bolečin. Za letošnjo leto je cilj preteč 42.km maraton upam da že v Radencih..

Na koncu bi se rad zahvalil g. Marjanu Videnšku in celotni njegovi ekipi. Le tako naprej.

Danilo.
Pokaži celo zgodbo Skrij celo zgodbo
Avtor: danilo

Sokovi z Omego in Angelom

Lepo pozdravljeni!
Najprej lahko rečem, da VERJAMEM V SOKOVE, predvsem v zelenjavne sokove. Po prvem porodu sem dobila ekscem (že prej sem bila nagnjena h kožnim težavam. Nikoli bolna, le vsako neravnovesje se mi je odražalo na koži). Splošna medicina je dala odgovor, da je to dedni dejavnik (v naši družini jih je veliko podvrženih h kožnim težavam: luskavica, ekcem) in, da bom s tem živela celo življenje. A jaz verjamem v nekaj več in tako sem prišla do Aleša in Jane in SOKOVNIKA, ki mi je spremenil življenje. Po rednem uživanju zelenjavnih sokov približno en mesec, je ekcem izginil!!! Najprej sem uporabljala Omego 8226, potem in sedaj pa Angel, ki je zame pravi ANGEL. Še vedno uživamo zelenjavne sokove, skoraj vsak dan. Ko sem odpravila ekcem in še naprej uživala sokove, se je neverjetno poznalo na moji koži, pri športu, psihičnem stanju itd. Zmogla sem res veliko - veliko več kot prej z istim treningom, tudi rehabilitacija je bila neverjetna, ni bilo bolečih mišic. Skratka, jaz sem navdušena in verjamem v sokove! Uživam jih tudi sedaj, ko sem noseča in energija kipi od mene. Če ima kdo kakršnekoli težave in bi potreboval nasvet, sem vam na voljo. Kontakt dobite pri Alešu.

Zdrav športen pozdrav! Maja
Pokaži celo zgodbo Skrij celo zgodbo
Avtor: Maja

Zdravje naše Tiane

Naša zgodba se je začela pred dvanajstimi leti. Rodila se Tiana. Kljub kar nekaj težavam po njenem rojstvu, med njimi tudi težave s hranjenjem, je rastla v zadovoljno deklico. Okoli tretjega leta pa so zdravstvene težave pričele stopnjevati, od duševnega zaostanka, govornega zaostanka, kompleksne fotosenzibilne epilepsije, težav s ščitnico, ... . Tiana je bila ves čas ustrezno obravnavana v različnih ambulantah, prav tako tudi pri nevrologinji, a kljub več tirnim terapijam epilepsije nismo ukrotili, občasno se je iz nam neznanih razlogov stanje občutno slabšalo. Po več letnem opazovanja sva z možem sklepala, da kadar hči ne odvaja blata redno, nastopi obdobje povečanja epileptičnih napadov. Zaradi stalnih težav s hranjenjem pa je bilo uživanje sadja in zelenjave praktično nemogoče. Kot usojeno, mi je bil predstavljen sokovnik Hurom, po prikazu sočenja pa sem presenečeno opazovala hči kako pije pripravljen sok iz jabolk, korenja,... .To je način kako bo hči zaužila, potrebne vitamine in hranilne snovi, sem si rekla. Po nakupu dnevno sočimo sadje in zelenjavo, Tianina prebava se je povsem uredila. Po letih jemanja zdravil, ko je jemala tudi po pet vrst zdravil, in nobena terapija ni učinkovala smo se z zdravnico odločili, da začnemo previdno ukinjati zdravila, ker ji ne koristijo. Z veliko previdnostjo, saj smo pri predhodnjih ukinitvah sprožali poslabšanja. Toda tokrat je drugače. Tiana je z jemanja petih zdravil prešla na dve zdravili brez poslabšanj. Očitno smo z ureditvijo prebave uplivali tudi na odziv telesa na spremembe. Z možem sva prepričana da sva opravila najbolj koristen nakup do sedaj, in če bi vedela za sokovnik Hurom že prej, bi bilo Tiani marsikaj prikrajšano.

hvaležna za njeno zdravje Tianina oči in mami
Pokaži celo zgodbo Skrij celo zgodbo
Avtor: Petra
27
Ocenjevanje zgodb za to obdobje je končano.
Zmagovalec meseca Marec 2016. Čestitamo!

Sokovnik omega 8004/8006

Na sokovnik Omega sem čakala cel mesec –prednaročilo. To je bil najdaljši mesec v življenju =) Vsak dan sem se po službi zagnala v poštni predalnik v upanju……ja, in je prišel! Toliko veselja, da še sreča, da sem bila na predstavitvi aparata –da mi ni bilo treba še brati navodil za uporabo. Najprej sem naredila 3 različne sokove – sočen ananas, mix sadja in mix zelenjave z korenčkom. Uporaba je otročje enostavna. Najboljše pri vsem pa je, da čiščenje ne vzame več kot minuto, dve. Po večini dele samo splahnem z toplo vodo.
Sokovnik Omega uporabljam vsaj enkrat na dan –zjutraj za zajtrk sočim sok – v njega dam kar mi je pri roki- vso sadje, zelenjavo, odpadne liste zelene solate, liste brokolija, cvetače, sveže koprive, meliso, meto…..in sok je res odličen! Zvečer velikokrat naredim sladoled iz zamrznjenega sadja – najljubši mi je z zamrznjenimi malinami, banano in malo jogurta, če je v hladilniku. Najboljše pa so presne sladice- kroglice iz zmletih oreščkov, dateljnov, fig in suhih marelic povaljane v kokosove mrvice. Včasih naredim tudi presno torto, kateri podlaga je enaka, kot pri presnih kroglicah, na vrhu dam pa kakšno jagodičevje. No, pri izdelavi testenin pa kuhinja končno ne zgleda, kot da bi vanjo padla bomba!
Sokovnik Omega 8006 je res zakon! (Z nami gre tudi na dopust :) )

Lp, Nuša
Pokaži celo zgodbo Skrij celo zgodbo
Avtor: Nuša
6
Ocenjevanje zgodb za to obdobje je končano.
Zmagovalec meseca Julij 2016. Čestitamo!

Glasujte za to zgodbo

Avtor:
Zapri okno
Skupaj 16 zgodb
###message