Hurom HU-400, Hurom HU-500 (HE-DBE04), Hurom HH, Omega VRT 350, Omega VRT 402, Omega VSJ 843, Omega 8004 / 8224, Omega 8006 / 8226, Oscar NEO DA-1000, Sana by Omega EUJ 707, EUJ-606, EUJ-808, Champion 2000+, Green Power Kempo, Green Star ELITE GSE-5000, Angel 5500, Angel 7500 ali Angel 8500S?

Kateri sokovnik je primeren zame?

Kaj moram vedeti pred nakupom sokovnika?

Z iskanjem in testiranjem visokokakovostnih sokovnikov se ukvarjamo že dolga leta in v tem času se je nabralo veliko znanja in izkušenj, ki jih z veseljem posredujemo vam, da boste poiskali najboljši sokovnik za vaše potrebe. Najlažji način za izbiro sokovnika je, da preberete Neodvisni priročnik za izbiro sokovnika, ki smo ga pripravili posebej za vas.

Neodvisni priročnik za izbiro sokovnika

Izbira sokovnika ni tako enostavna kot se zdi na prvi pogled. Vsi sokovniki delajo sok, vendar so načini pridobivanja soka in končni rezultati zelo različni. Z različnimi načini pridobivanja so mišljeni različni delovni koraki, čas potreben za sočenje, različno sadje in zelenjava ter ne nazadnje kakovost soka.

Idealnega sokovnika še ni, zato iskanje pravega sokovnika vedno predstavlja nek kompromis. Tu smo, da vam pomagamo poiskati najboljši sokovnik za vaše potrebe.

Pred nakupom sokovnika se morate vprašati sledeče: Pineapple juice

Kaj bom sočil-a?

S sokovniki lahko sočimo skoraj vse vrste sadja in zelenjave. Zanimivo postane šele, ko pridemo do listnate zelenjave in jagodičja (ribez, maline, grozdje itd.), ki niso primerni za vsak sokovnik. Za primer sokovniki z enojnim vijakom-polžem in sokovniki z dvojnim zobnikom so primerni za pšenično travo in zelišča, česar pa centrifugalni sokovniki ne zmorejo. Pomembno je, da veste, kaj boste največ sočili, in kateri sokovi so vam najbolj všeč.

Kakšen sok imam rad-a?

Ali imate radi gostejše, kašaste sokove oz. sokove z majhnimi koščki sadja in zelenjave iz sokovnikov z nizkim številom obratov ali imate raje bolj bister sok iz centrifugalnih sokovnikov? Ali nameravate uživati sok takoj, ko ga naredite z vašim centrifugalnim sokovnikom ali potrebujete sokovnik z nizkimi obrati, ki vam omogoča hranjenje soka dalj časa? Ali vas moti pena, ki nastane pri sočenju z centrifugalnimi sokovniki? Če bi želeli kvaliteten sok, pa vas motijo vlaknine v njem (osebne preference, post, zdravilne kure) naj vam namignem, da je sok sokovnikov z nizkimi obrati mogoče precediti s cedilom ali vrečko, ki se uporablja za izdelavo rastlinskega mleka.

Bananas

Koliko sadja in zelenjave bom predelal-a?

Centrifugalni sokovniki lahko hitro predelajo večje količine sadja in zelenjave medtem, ko so sokovniki z nizkimi obrati nekoliko počasnejši, a lahko obratujejo tudi 30 minut naenkrat. S počasnim sočenjem dobimo sok boljše kvalitete, ki ohrani več vitaminov in je bolj zdrav. Prednost počasnega sočenja je tudi boljši izkoristek, zato pri enaki količini sadja ali zelenjave dobimo več soka kot pri centrifugalnih sokovnikih. Nekateri sokovniki imajo zaprt sistem, zato ste omejeni na to koliko soka lahko pridelate naenkrat. Torej, imejte v mislih koliko soka boste zaužili vsak dan.

Kako pogosto bom uporabljal-a sokovnik?

Vse sokovnike je potrebno čistiti takoj po končanju sočenja. Ta aktivnost ne predstavlja problema na začetku, vendar lahko po določenem času predstavlja veliko oviro pri motivaciji za sočenje. Preden se odločite za nakup sokovnika predlagamo, da ponovne premislite izbiro tudi s tega vidika. Včasih je bolje uživati sok slabše kvalitete iz centrifugalnega sokovnika kot nič iz odličnega sokovnikov z nizkim številom obratov, ki konča v omari zato, ker ga niste pripravljeni čistiti.

Koliko denarja je vredno moje zdravje?

Na trgu je velik razpon kvaliteti sokovnikov in velik razpon cen. Tisti res poceni sokovniki, ki jih je mogoče najti povsod na trgu, navadno ne bodo trajali dolgo časa in rezultati sočenja bodo slabi. Sočenje s poceni sokovniki vedno daje slabe rezultate, kar je lahko vzrok, da sočenje opustite. Zaradi tega predlagamo, da raje prihranite denar in sploh ne kupite takšnega sokovnika. Centrifugalni sokovniki so primerni za začetnike. Srednji razred sokovnikov predstavljajo sokovniki z enojnim vijakom. Najdražji sokovniki pa so z dvojnim zobnikom, ker dajejo najboljše rezultate.
Vendar so tudi tu med posameznimi modeli in proizvajalci razlike v tem, za katero sadje in zelenjavo se kateri obnese najbolje. Zato predlagamo, da si ob posameznem modelu ogledate, za kaj ga najbolj priporočamo.

V kolikor se tudi po branju našega "Neodvisnega priročnika za izbiro sokovnika", ne morete odločiti, ne oklevajte in nas pokličite ali nam pišite - potrudili se bomo, da vam olajšamo izbiro pravega sokovnika za vaše osebne potrebe.

Želimo, da uporabljate sokovnik v čim večji meri in naredite svoje življenje čim bolj zdravo. Nakup sokovnika običajno ni poceni odločitev, vendar se povrne z boljšim in bolj zdravim življenjem.

V kolikor imate kakršnokoli vprašanje nas prosim kontaktirajte.